Wednesday, September 19, 2012

Rawfoodbollar

Saras underbara rawfoodbollar har smaskats här hemma vid mer än ett tillfälle den senaste tiden. Alltså om ni inte har provat måste ni göra det. Ta 4 dl valfria nötter och mal de i en matberedare eller kvarn. Jag tog senast cashew, mandel, pecannötter, pumpakärnor och lite paranötter. Tillsätt cirka 10 hackade dadlar, några matskedar kakao, några matskedar starkt kallt kaffe och ett par matskedar kokosfett. Knåda och rulla i kokos. Underbart gott och dessutom mättande!

4 comments:

  1. Visst är de goda!
    Jag har även gjort en variant med dadlar och en annan på en bas av kesella - även de mycket smaskiga och kan dessutom ätas med gott samvete. Win-win helt enkelt!
    Kram

    http://ellinorsworld.blogspot.se/2012/03/raw-food-energibollar.html

    ReplyDelete
  2. Jag har också gjort de flera gånger, fast med hälften mängd nötter. Mums!

    ReplyDelete
  3. Ellinor: Ah, gott, bra med variation!

    Sandra: Prova!

    Sandra: Mer dadlar alltså?

    ReplyDelete