Saturday, September 1, 2012

Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Alltså detta receptet bara måste ni testa innan jorgubbssäsongen är över helt. Jag åt upp den sista biten idag till lunch men dumt nog tänkte jag inte på att ta en bild. Ni får använda fantasin!

Gör en pajdeg enligt något recept du gillar. Jag improviserar alltid här med mjöl och så men mjöl, smör och ett ägg och sen gör man så mycket man vill ha. jag tycker att det är smidigt att göra många pajer när man ändå är i farten så att man kan frysa in lite praktiska portionsförpackningar.


  1. Sätt ugnen på 400 grader
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 5-10 minuter.
  3. Skär 200 gram getost i skivor och fördela i pajskalet
  4. Rör ihop 2 dl crème fraîche, 1 dl mjölk och 3 ägg (du kan lägga till salt och peppar om du inte ska laga till någon under ett år ;)) och fördela i pajskalet. Grädda i 25-30 minuter. 
  5. Ansa och skär 1 liter jordubbar i bitar
  6. Rör ihop 1/2 dl olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1/2 msk flytande honung, 1/2 tsk dijonsenap, salt och peppar
  7. Bryt cirka 200 gram romansallad i bitar och blanda med en dl plockade myntablad. Lägg upp på ett fat, strö över jordgubbar och salta cashewnötter och ringla dressingen över. 
  8. Servera pajen med jordgubbssalladen. Smaklig måltid!




5 comments:

  1. Låter gudomligt gott! Undrar just om man fortfarande kan få ta på bra jordgubbar...
    Kram

    ReplyDelete
  2. Jomenvisst, blev genast en favorit! Tack för maten.

    ReplyDelete
  3. Woah! Det här låter ju otroligt gott och jag har a-l-d-r-i-g stött på något liknande recept. Book-marked!

    ReplyDelete
  4. Ellinor: Man kunde det här förra veckan, inte svenska förstås men goda i alla fall!

    Sara: Härligt!

    Ann-Louise Värt att prova, lovar!

    ReplyDelete
  5. Ann-Louise: fast dig vågar man ju knappt tipsa, du är ju en riktig matguru! Kollar din blogg ofta och imponeras.

    ReplyDelete