Saturday, August 18, 2012

Chutneyfrikadeller




Det här receptet och bilden ovan är från Coops tidning Mersmak och riktigt gott. Det tar lite längre tid att göra så det passar bättre en helgkväll eller när man har lite mer tid. 


Du behöver1 kg sparrispotatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar


Frikadeller:100 g naturella cashewnötter3 ägg1,5 dl ströbröd1,5 dl lagrad ost0,5 riven gul lök2 rivna vitlöksklyftor1 dl hackad bladpersilja1 tsk salt1 liter vatten2 grönsaksbuljongtärningar1 msk smör1 msk olivolja


Tillbehör:2 morötteren påse salladsmix1 msk olivolja2 dl turkisk yoghurt3 msk mango chutney


Gör så här
Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen 25–30 minuter.

Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.

Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tilagningen. Koka upp vatten och buljongtärningar.

Sjud bollarna 5–7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja cirka 3 minuter tills de fått fin färg.

Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivolja. 
Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm och servera till frikadellerna.

4 comments:

  1. Oh, jag har haft detta urklipp i min "mat-att-göra/inspiration-hög" jättelänge, men ännu inte kommit mig för att testa. Kanske skulle gör det nu :)
    Kram

    ReplyDelete
  2. Får jag komma hem till dig och äta?

    ReplyDelete
  3. Tack för maten den var så god så! Puss

    ReplyDelete