Saturday, August 11, 2012

Bucatini alla sorrentina

Den här rätten har jag lärt mig laga av min Italienfrälsta svåger och den har blivit en riktig snabbmatsfavorit hemma, då den inte tar mer än 20 minuter att göra. Det är inga exakta mått utan man tar så mycket man vill och gillar men jag skriver ut ungefär till fyra personer.

Köp
Bucatini - tjock spaghetti kan man säga. Här vet man nog bäst själv hur mycket pasta som går åt i familjen
Små tomater med mycket smak. Glöm inte att dofta på dem i affären. Det finns inget tristare än tomater som smakar vatten. Cirka 500 gram
Mycket mozzarella, i all fall två stycken och helst buffalomozza
Gul lök, en stor eller två små
Minst en kruka basilika eller om du odlar själv, motsvarande.
Salt och peppar - ni vet väl att havssalt är det bästa eller Himalayasalt. Helst oraffinerat.
Olivolja - extra virgin

Laga
1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull och salta rikligt. Koka pastan enligt anvisning
2. Strimla löken, tärna mozzarellan, dela tomaterna och hacka basilikan. (Vill man göra det på riktigt italienskt vis så förväller man tomaterna, skalar de, och kärnar ur dem först men för snabbhetens skull kör jag dem direkt i stekpannan.
3. Stek löken på låg värme i olivolja, den får absolut inte bli bränd. När löken mjuknat fyll på med tomaterna och det mesta av basilikan. Rör om tills tomaterna mjuknat
4. Ta av stekpannan från värmen och blanda i mozzarellan. Salta och peppra.
5. Blanda runt med den färdiga pastan sedan denna kokat färdigt och runnit av så att mozzarellan smält.
6. Garnera med mer basilika och servera genast!

3 comments:

  1. Tack snälla söta du!
    Puss och kram

    ReplyDelete
  2. Tack för tipset! Mat skall helst gå fort att göra men utan att göra avkall på smak och känsla. Detta låter supergott!
    Kram

    ReplyDelete
  3. Tack för maten idag, det var smaskens!

    ReplyDelete