Tuesday, June 14, 2011

Veggiepaella



6 portioner (tar cirka 40 minuter att göra)

3 dl rundkorningt ris (avorio eller grötris)
2 hackade shalottenlökar
2 pkt saffran
1 tsk gurkmeja
500 gram tofu eller ekologiska räkor
2 msk olivolja
1 liter grönsaks eller fiskbuljong
2 strimlade paprikor, en röd och en grön
1 klyftad citron
1 dl hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
400 gram kronärtskockshjärtan

Gör så här
1. Bryn ris, lök, saffran och gurkmeja i olivolja i cirka fem minuter. Använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på tre deciliter buljong och späd sedan med resten, lite i taget. Rör om då och då och låt puttra i cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
2. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskockshjärtan och tofu elelr räkor i en skål. Vänd ner blandningen i riset precis innan servering.

Jag lovar er att detta är en succé.

2 comments: