Saturday, June 11, 2011

Matmuffins till picknicken


Matmuffins är ett enkelt men gott alternativ till picknickmat så här på sommaren. Dessutom kan man fylla dem med precis vad man vill och tycker om, till exempel ädelsost och broccoli, paprika och parmesan, oliver och soltorkade tomater eller som här, zucchini och fetaost.

För 24 stycken

En burk kesella
3 ägg
3 dl mjölk
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver

Fyllning
2 zucchini
5oo gram fetaost
Persilja

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kesella, ägg, mjölk och salt i en bunke.
2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
3. Hacka zucchinin och stek den lätt så att den får lite färg och blir av med lite vatten. Salta och peppra.
4. Dela fetaosten och persiljan och blanda ner allt i smeten.
5.. Fördela i 24 dubbla muffinsformar eller i smorda muffinsplåtar.
6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
7. Ta ut och låt vila en stund i formen, lyft upp och låt svalna på galler.  Garnera med persilja.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Jag brukar alltid ha ett gäng matmuffins i frysen. Perfekta att ta med till skolan eller jobbet istället för en macka. Jag gör mina med fetaost och soltorkade tomater: http://ellinorsworld.blogspot.com/2010/05/medelhavsmuffins.html

    Kram

    ReplyDelete
  3. mums =) Vad goda dem såg ut!

    ReplyDelete
  4. Ellinor: Ah, fler muffinstips, bra!

    Viktkamp: De blev faktiskt väldigt lyckade!

    ReplyDelete