Monday, June 6, 2011

Krämig daal

Förra veckan provade jag på att göra daal på nytt recept. Det blev väldigt smaskigt. Varsågoda, ett veggierecept till:


För fyra personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
250 gram röda linser (3 dl)
2 1/2 dl vatten + en grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
2 tomater
1 påse babyspenat (70g)
1 kruka koriander
olja, salt och peppar

Till servering
Varma naanbröd med smör och naturell youghurt

Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i tjockbottnad kastrull tillsammans med de torkade kryddorna.
2. Tillsätt linser, vatten och kokosmjölk. Låt sjuda 10 minuter under lock.
3. Hacka omaterna grovt och tillsätt dessa tillsammans med spenaten. Smaka av med salt och peppar och klipp ner den färska koriandern.

Servera med bröden och lite youghurt att ringla i.

4 comments:

  1. Sweet det här ska jag testa!

    ReplyDelete
  2. Tack för maten! Henning lagade mat till mig igår efter ditt recept!

    Kram!

    ReplyDelete
  3. Hej vännen!
    Hoppas du mår gott igen efter flygmissen. Så himla synd. Hoppas och håller tummarna för att ni får tillbaka lite pengar i alla fall. Vilka goda rätter du bjuder på. Tror det får bil laxsoppa i morgon.
    Fin bild på magen. Må gott! Kram Kristina

    ReplyDelete
  4. Majsan: Gör det!

    Sara: Vad kul, hoppas det smakade!

    Kristina: Usch ja, tack för omtanken, det var en riktig miss!

    ReplyDelete