Tuesday, November 9, 2010

Bröllopsmenyn

Jag tänkte fortsätta tjata om vårt bröllop och bjuda på en litet menyförslag på samma gång. Relativt enkla rätter som man lätt kan fixa till hemma med lite fantasi och vegetarisk färdighet.

Förrätten bestod av rödbetsraka med ärtcrème fraîche, morotskaviar och friterad pärllök, till det dracks ett underbart friskt sauvignon blanc från Nya Zeeland vid namn Vicar's choice.
Huvudrätten bestod av chèvrefylld portabello med potatisfondant, rostad paprikasås och crudité. huvudrättensvinet var rött och australiensiskt, Lindemans bin 45.

Vi skippade faktiskt efterrätt och satsade på en riktigt god bröllopstårta istället. Det blev en passionsfruktsmousse på botten av mandel och sydfransk chokladkola, garnerad med vita chokladflarn.


Med näven i syltburken? Jag hade utryckligen betackat mig ett gräsligt brudpar på toppen av tårtan men likväl hade någon slug servitris pillat dit ett sådant. Det kvarstod helt enkelt endast att plocka bort det illa kvickt!

Jag är så glad att vi fick provsmaka menyn innan själva bröllopet eftersom jag knappt fick in en enda bit när det begav sig, än mindre kunde jag känna någon smak. Men gott som tusan var det. Det vet jag och det har bekräftats av en och anna gäst. Extra kul var det att bjuda på en helt vegetarisk bröllopsmeny eftersom det fortfarande är så många som lever i villfarelsen att veggiemat inte är lika gott, mättande eller lyxig som en blodig biff. Pyttsan!

9 comments:

  1. Det var en grymt bra meny, Emelie. Vi njöt av varenda tugga. Synd att man blir mätt till slut, bara.

    ReplyDelete
  2. Det ser och låter gudomligt gott. Tycker det var kul att ni körde på helvegetariskt. Tänk så mycket man kan göra av det!
    Kram

    ReplyDelete
  3. Ja, tänk att man kan bli mätt på bara grönsaker. ;)
    Det blev vi på mitt och Daniels bröllopskalas oxå.

    Bilden där du plockar bort brudparet är fantastisk!

    Kram Linn

    ReplyDelete
  4. Mums vad gott du har verkligen fångat den goda smaken i bilden. Blir så sugen, har nyss ätit en grönsakssoppa............
    Jag har kollat in affären du puffade för. Tänker åka dit en dag, känns som om det är en affär i min stil.
    Brudparet, det traditionella som bör finnas på tårtan, hua mig, vi hade också tabu på det. Ha det gott i höstrusket. Kram Kristina

    ReplyDelete
  5. Åh det låter helt underbart! Hur gör man en potatisfondant? Kram kram och än en gång. Du var så underbart vacker (eller det är du nu också ifs). kram kram

    ReplyDelete
  6. Vilken underbar meny. Åh, ert bröllop måste ha varit magisk. :-)

    ReplyDelete
  7. Allt ser jättegott ut! De där chÈvrefyllda portobellos får det att vattnas i munnen.
    ..Och den där tårtan ska jag inte ens börja på..

    ReplyDelete
  8. allt ser så gott ut! blir riktigt frestad här där jag sitter i Vincennes...dina gamla hemtrakter ;-)

    Fortsätt att lägga upp fler bilder från bröllopet, det är bara kul!

    ReplyDelete
  9. David: Kul att höra!

    Ellinor: Ja vi funderade faktiskt en bra stund men till slut kändes det som det självklara valet!

    Linn: Ja, haha, tänka sig :) Ja visst är den rolig?

    Kristina: Ja du får prova Slättarps gård, det är supermysigt!

    Linda: Jag tror att man kanske gör mos först och sen bakar i ugnen i form så att den får en yta och får sin form men säker är jag inte :)

    Alexandra: Ja maten gjorde sitt till!

    Mia: Ja savmp och getost är något av det bästa jag vet och den där bröllopstårtan hade jag kunnat äta igen den med...

    Solli: Vad bra att du tycker det, man kan ju bli lite hemmablind ;)

    Kramar Emelie

    ReplyDelete