Tuesday, October 26, 2010

Rödbetsbiffar


Om ni är sugna på ett riktigt gott vegetariskt alternativ så måste ni prova att göra rödbetsbiffar. Det är så himla gott! Jag gör mina så här:

Rödbetor - kokta och delade eller färdigskivade
Getost utan "skal"
Gul lök
Svarta bönor
Spiskummin, salt, svartpeppar och rosmarin
Ägg
Ströbröd (eller majsmjöl för glutenfritt alternativ)

Hur mycket av varje kan jag inte svara på men smaka av smeten efter eget tycke och smak. Mixa allt i en mixer eller med stavmixer, forma till biffar och stek på svag värme. Denna gången serverade jag det tillsammans med hasselbackspotatis och jordnötssås. Det var underbart gott! Förresten om man inte orkar göra jordnötssås enligt konstens alla regler går det utmärkt att ta ekologisk, sockerfritt jordnötssmör, blanda upp det med olivolja och värma på spisen.

Smaklig måltid!

4 comments:

  1. Det där får du gärna bjuda på någon gång!
    kram

    ReplyDelete
  2. Mums! Längtar till jag får lite större frihet i köket igen.
    Kram

    ReplyDelete
  3. Såna här tips gillar vi! Ska verkligen testas.

    ReplyDelete
  4. Jess: Kanske snarare än du tror!

    Ellinor: Jag förstår dig helt, hade samma dilemma när jag bodde i Paris.

    Mia: Det tycker jag!

    Kram

    ReplyDelete